Hoewel hij qua populariteit (en goals) zijn teamgenoot Hirving Lozano nog voor zich moet dulden, is Jürgen Locadia bij PSV bezig aan de beste periode in zijn loopbaan. Is de 23-jarige spits na vijf wisselvallige seizoenen in Eindhoven nu écht los?

 


Jurgen Locadia
Proshots

Danny Koevermans stond in het verleden (2007-2011) in de spits bij PSV en volgt de ontwikkeling van Locadia nauwgezet.

Afwerking

Locadia is geen man van lelijke goals. De acht treffers (uit tien duels) die hij tot nu maakte in de competitie zijn, op een enkele intikker na, vooral krachtige en goed gemikte (afstands)schoten. Soms gaat daar nog een fijne individuele actie aan vooraf.

Koevermans: "Hij kan supergoed afwerken. Of het nou met links of rechts is, hij geeft altijd veel snelheid aan die ballen mee. Hij weet wat hij doet. En die goal tegen Vitesse, waarbij hij de bal achter zijn standbeen klaarlegde, was echt weergaloos."

Oud-international Koevermans, tegenwoordig centrumverdediger bij SV Brandevoort in de vierde klasse, liep Locadia bij zijn vertrek in 2011 uit Eindhoven net mis. "Maar zijn naam als jeugdspeler was al wel bekend. Iedereen wist dat hij buitengewoon veel talent had."

Locadia begon het seizoen op zijn favoriete spitspositie. De laatste duels krijgt hij van trainer Phillip Cocu echter een vrije rol op de flank toebedeeld, met Luuk de Jong in het centrum en Lozano vanaf rechts. De aanvaller, die in voorgaande seizoenen om uiteenlopende redenen vaak de hoon over zich heen kreeg, voelt zich naar eigen zeggen "vrijer in zijn hoofd".

Premier League

"Bij Locadia weet je dat hij, mits hij alles mag spelen, tussen de 15 en 20 goals maakt in een seizoen. Zo moet je als trainer gewoon een beetje tellen. Op welke positie hij dan speelt voorin, doet er helemaal niet toe", aldus Koevermans.

Als Cocu niet had ingegrepen deze zomer, had Locadia nu in de Premier League gevoetbald. De aanvaller was nagenoeg rond met naar verluidt Brighton. Hij onderging zelfs een medische keuring, maar werd door zijn trainer in Eindhoven gehouden. Een wijs besluit, blijkt nu.

Of Locadia in Engeland kan slagen durft Koevermans niet te zeggen, al is hij er met zijn fysiek wel het type speler voor. "Dat hij binnenkort waarschijnlijk zijn debuut voor het Nederlands elftal maakt, is in elk geval een bevestiging dat hij goed bezig is."

Bron: NOS.nl

Volgende wedstrijd

Zwarte pijl

Excelsior

Social Media

zoek

Over de club

De plaatselijke voetbalvereniging CSV Zwarte Pijl is een ware trots onder de Surinaamse gemeenschap. Het is een amateurclub waarbij begrippen als 'trots' en 'groei' de boventoon voeren.

Laatste nieuws

Contact gegevens

Adres: Prinsenlaan 991
Rotterdam, 3062 CT,
Nederland

Telefoon: 010-4561082
Email: Gebruik het contactformulier

Social Media:
Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn