Abubakari Yakubu ANP Pro Shots
 
Voormalig Ajacied en Vitesse-speler Abubakari Yakubu is dinsdag overleden in een ziekenhuis in zijn geboorteland Ghana. Yakubu is slechts 35 jaar oud geworden. Het is nog onduidelijk waaraan hij is overleden.

De verdediger stond tussen 1999 en 2004 onder contract bij Ajax. Yakubu speelde daarna ook vijf seizoenen voor Vitesse. Hij kwam tussen 2002 en 2006 zestien keer uit voor het nationale elftal van Ghana.

Ploeggenoot van Sneijder en Zlatan

Yakubu kwam als 17-jarig talent naar Ajax, waar hij in april 2000 zijn debuut maakte. De verdediger speelde toen in een elftal met spelers als Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Andy van der Meyde en Maxwell.
Met Ajax behaalde de Ghanees twee keer de titel en pakte hij in 2002 de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal.

Vier jaar Vitesse

In 2004 werd Yakubu verhuurd aan Vitesse, waar hij een jaar later een contract tekende. De Arnhemmers wilden in 2009 het contract van Yakubu niet verlengen. De Ghanees, die in totaal 145 eredivisieduels speelde, probeerde nog een contract af te dwingen bij 1860 München, maar dat lukte niet.
Ajax speelt zondag met rouwbanden in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Ook worden voorafgaand aan het duel in de Arena op grote schermen beelden van Yakubu getoond.


Abubakari Yakubu
ANP Pro Shots

 
Bron: NOS.nl

Volgende wedstrijd

Zwarte pijl

Excelsior

Social Media

zoek

Over de club

De plaatselijke voetbalvereniging CSV Zwarte Pijl is een ware trots onder de Surinaamse gemeenschap. Het is een amateurclub waarbij begrippen als 'trots' en 'groei' de boventoon voeren.

Laatste nieuws

Contact gegevens

Adres: Prinsenlaan 991
Rotterdam, 3062 CT,
Nederland

Telefoon: 010-4561082
Email: Gebruik het contactformulier

Social Media:
Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn